Тайният мъжки клуб за любовни романи

„Тайният мъжки клуб за любовни романи“, който разкрива как да спечелиш любимата жена


Автор: Лиса Кей Адамс
Издателство: „Ибис“
Година: 2020
Страници: 312
превод от английски: Вера Паунова
Заглавие на английски: Bromance Book Club

„Тайният мъжки клуб за любовни романи“ от Лиса Кей Адамс е един от най-забавните и хубави романси, които съм чела. Да напишеш хумористична история, която е не само интересна и оригинална, но същевременно следва познатите модели, е много по-трудно, отколкото можете да си представите (чела съм много, ама много любовни романи). Лиса Кей Адамс прави не само това, тя успява да поднесе много истини за взаимоотношенията между двама души и за брака.

За целите на сюжета авторката създава таен книжен клуб, в който мъжете четат любовни романи, които им помагат за взаимоотношенията с любимите им. Главният герой, Гавин, е типичният образ, който очаквате да срещнете в любовен роман – красив, секси спортист, който видимо е мачо и половина. Но истината е, че той е просто човек, чието его бива наранено, оплита съвсем нещата със съпругата си Теа и сега са пред развод. Гавин е готов на всичко, за да спечели Теа, дори и да следва съветите на мъже, които четат любовни романи и му дават купчина с такива, които да му помогнат. Основен източник на вдъхновение е исторически любовен роман за един английски аристократ, който също като Гавин се опитва да спечели отново любовта на съпругата си. Разбира се, този благородник знае винаги кога да каже правилните неща и изглежда уверен. Е, Гавин не е толкова обигран, но с изненада открива, че думите, които заимства му помагат. Ами всеизвестна истина е, че жените обичат с ушите си, така че мъже не скъпете думите си към любимите си.

Следват доста хумористични ситуации, докато любовта победи. А междувременно Теа и Гавин научват най-важния урок, че трябва да бъдат открити един с друг. Защото всеки носи собствения си багаж и влиза с него в нова връзка. А премълчаните неща водят до проблеми. Пренебрегването на собствените желания заради човека до нас е още една важна тема, която е засегната в историята.

„Тайният мъжки клуб за любовни романи“ притежава още една чудесна характеристика, той разбива стигмата върху романтичния жанр и доказва, че тези книги, когато са добре написани, всъщност, са полезни (няма да си говорим за лошите представители, такива има във всички жанрове).

Съвременните писатели на любовни романи използват патриархалното общество на старата британска аристокрация, за да изложат на показ дължащите се на пола ограничения, налагани на жените както в професионалната, така и в личната сфера. Тези книжки са адски феминистки.

Горещо препоръчвам тази книга. Забавна, остроумна и поучителна.

Публикувано от

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s