kak-da-izbirame-kozmetika_2

„Как да избираме козметика”


Автор: Надя Йорданова
Издателство: Софтпрес
Година: 2018
Страници: 192

Често мислим какво бихме казали на по-младото си Аз. Обикновено съветите се отнасят до чисто житейски изпитания и решения в сферата на любовта и кариерата. Рядко поглеждаме назад и си казваме трябваше да ям по-здравословно или да спортувам повече и т.н. Ако можех да посъветвам по-младата си версия, щях да натикам в ръцете ѝ книгата на фармацевт Надя Йорданова „Как да избираме козметика”. Разчитайки на безпроблемна кожа и сияеща от младост кожа до трийсетте си години полагах спорадични и често хаотични грижи за нея. Единственото правило, което следвах стриктно е да почиствам грима си, винаги, независимо в кой час от денонощието съм се прибрала. За сметка на това редовно се подлагах на парещите лъчи на слънцето и дори не слагах крем, за да хвана така модния тен.

„Как да избираме козметика” дава информация не само за съставките в козметиката, но и съвети за това как да се грижим за съответния тип кожа. Книгата е подредена практично и стегнато в няколко раздела. В началото Надя Йорданова представя най-големитe заблуди, с които работи маркетингът на козметичната индустрия. Разбира се, за всеки тип потребител има работеща стратегия, която напипва слабото му място или това, което ще го убеди да си купи продукта. Запознайте се с Изкушението на Звездата, Хай-тек козметиката, Отровната Айви и Бялата престилка. Както става ясно от имената, това са триковете, които привличат потребителите – продукт промотиран от известна личност, разработени високотехнологични формули, био козметика и това, което дерматолозите препоръчват. Признайте си и вие сте попадали в този капан. Но никой не казва, че дори и в био козметиката може да се намерят вредни и алергични съставки, като алкохола например.

Ако сте по на „ти” с биологията и химията прочетете внимателно раздела за състава на кожата, тъй като това е от съществено значение за нейната грижа. След тези обяснения Надя Йорданова е включила и лесен тест, който ще ви помогне да откриете какъв е вашият тип кожа, ако вече не знаете това.

Изредени са опасни и вредни съставки, използвани често в козметиката, които задължително трябва да избягвате. Също и други, полезни за кожата.

След прочитането на книгата няма да се превърнете в козметичен гуру, но е добро начало за това да сте информирани какво полагате на лицето и тялото си. Със сигурност ще започнете по-съвестно да се грижите за себе си и да внимавате какво купувате. Освен това Надя Йорданова има блог, в който споделя своите впечатления за продуктите, които ползва и най-вече техните съставки. Аз го следя и намерих доста полезни неща за мен.

Накратко, много полезна книга, с професионални съвети, която препоръчвам да държите на нощното си шкафче.

Реклами

Публикувано от

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s