tvoyata-perfektna-godina

„Твоята перфектна година” зависи само от теб


Автор: Шарлоте Лукас
Издателство: ЕМАС
Година: 2018
Страници: 415
Оригинално заглавие: Dein perfektes Jahr
Превод от немски: Величка Стефанова
Дизайн на корицата: Фиделия Косева

Животът е твърде кратък, за да се занимаваш с неща, които не доставят удоволствие никому.

Очаквах „Твоята перфектна година” от Шарлоте Лукас още когато научих за предстоящото ѝ излизане на 45-и Софийски международен панаир на книгата през декември 2017 г. Имах прекрасно усещане за романа, което не ме подведе. Бях сигурна, че ще е една от книгите за Gembox и това стана реалност за мартенската кутия „Вълшебна орисница”.

Животът на Йонатан се променя напълно, когато на 1 януари намира закачен луксозен бележник-календар, в който някой ръчно е записал за всеки един ден различни вдъхновяващи мисли и задачи. Първоначално Йонатан се опитва да намери собственика, но постепенно започва да следва всички инструкции в него. Защото животът му само привидно е идеален. В действителност, Йонатан просто следва вкоренена от години рутина. Управлява повереното му семейно издателство, така както го е правил баща му десетилетия наред . В личен план също не е щастлив – все още таи горчивина от факта, че жена му го е напуснала заради негов близък приятел преди години.

Пълна негова противоположност е Хана, позитивна и слънчева личност. Тя е от хората, които винаги виждат доброто и предимството във всяка ситуация. На път е да изживее най-добрата си година, осъществила е професионалната си мечта и очаква скоро заветното предложение за брак от любимия си Зимон. Но съдбата е приготвила горчива хапка и за двамата.

Пътищата на Хана и Йонатан ще се преплетат по странна прищявка на съдбата, но какво точно предстои няма да разкривам, за да изживеете с тях всички перипетии и неочаквани обрати. gembox кутия

Животът е непредвидим, на някои той поднася неочаквани дарове, а други получават жестоки удари от съдбата. Романът не дава рецепти за щастие, но ще ви накара да си събуете обувките и да походите боси в тревата. Защото понякога наистина имате само днешния ден.

Шарлоте Лукас е написала прекрасна история, в която болката се смесва със сълзите от щастие. От страниците лъхат топлина и зареждащ оптимизъм, които не могат да не ви разчустват.

За любителите на книгите има и бонус, читателят надниква в издателския бизнес, а сред страниците на романа е поместено истинско писмо за отказ, което е откровено брутално. А как Шарлоте Лукас го е вплела в историята ще оставя на вас да разберете.

„Твоята перфектна година” е книга, която ще искам да препрочитам в дните, когато съм загубила вяра и надежда, както и когато търся вдъхновение. Тази книга със сигурност ще ви накара да се замислите за своя живот и дали правите това, което обичате. Кое е онова, което ви вдъхновява, за какво сте благодарни в живота си. И не на последно място ще ви мотивира за излезете извън зоната си на комфорт, защото само тогава пълната промяна е възможна.

Публикувано от

Един коментар за “„Твоята перфектна година” зависи само от теб”

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s