ochakvani zaglavia

Новогодишни решения


След като направих книжни равносметки за изминалата година, реших да продължа традицията и да си направя и новогодишни обещания или какво ще ревюирам, променям и осъвършенствам в блога.

1. Отдавна се върти в главата ми идеята блогът да стане двуезичен и вече преведох и качих някои от ревютата. Това вероятно ще отнеме време, но се надявам до края на годината вече да функционира по този начин. Защото ще си има английска и българска версия, които няма да са смесени.

2. Обмислям и да създам още един раздел, който няма никаква връзка с книгите, но отразява друга моя страст. Надявам се, на тези, които следят блога ми (ако има такива изобщо :)) това, ако не им хареса, да не ги откаже да следят моите впечатления от прочетеното. Знам, че не е редно да смесвам две тотално различни интереса, но пък експериментът си заслужава. Пък и не си падам по условностите.

3. Надявам се да имам повече време за четене, но истината е, че откакто приключиха студентските ми години, времето прогресивно намалява, заето от задачки и ангажименти. А сега вече и малкото свободно време е окупирано от един малък непрекъснато искащ време и внимание сладур, дъщеря ми. И колкото и да обичам да чета, семейството ми е на първо място и времето посветено на моята половинка и дъщеря ни е безценно и незаменимо.

4. Тази година съм решила да препрочета любими заглавия и да не изпадам пак в дилеми, това съм чела, а ето тези не съм. Четенето за мен е удоволствие и като такова искам да му се отдавам както, където и когато аз си реша. Затова и не си направих предизвикателство в goodreads. Не искам да се състезавам със себе си и то за сметка на т. 3, както и за сметка на любими, вече четени заглавия, към които искам да се върна.

5. Отдавна планирам да качвам всеки месец, или на няколко месеца, кратка информация на книгите, които предстои скоро да бъдат ревюирани от купчинката ми за четене. И сега ще пусна някои от предстоящите заглавия, като си запазвам правото на промени, защото настроенията ми се менят и понякога избирам нещо съвсем различно и непредвидено. Други книги започвам, но оставям за неясно после.

И за да не съм многословна. Ето част от книгите, които скоро се надявам да видите тук.

Публикувано от

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s