avemparta

В „Авемпарта” напрежението расте


Автор: Майкъл Дж. Съливан
Издателство: MBG Books
Година: 2012
Страници: 320
Оригинално заглавие: Avempartha
превод от английски

В „Авемпарта”, Майкъл Дж. Съливан повишава напрежението и разкрива повече от света на Елан, миналото му и бъдещата му съдба. Научаваме и повече за Есрахаддон, в чийто схеми отново попадат Ройс и Ейдриън. Този път машинациите на магьосника ще отведат двамата герои при древната кула на елфите, Авемпарта. Нейните загадки ще бъдат оставени на уменията на Ройс, а защитата от древно чудовище ще се падне на Ейдриън.

В типичния за Съливан стил, действието тече бързо и неусетно. И отново имаме завръзка и развръзка, с един удовлетворителен край. В тази книга научаваме и повече за елфите. Тук особено оригиналност нямаше, доста от нещата ми напомняха за Толкиновите елфи, но пък и не очаквах нещо по-различно. Единствената разлика е, че оцелелите елфи и по-точно мелезите от връзката между елф и човек бяха тотално остракизирани, а някъде дори поробени. Чистокръвните елфи бяха изтикани в непристъпни земи и никой не беше виждал такива от стотици години.

Имаше завръщане на стари познайници от „Конспирация за короната”, както и нови герои и всички те ще изиграят своята роля в понататъшното развитие на историята. Но акцентът си остава върху Ройс и Ейдриън.

Много добро продължение на поредицата „Откровенията на Ририя”, което препоръчвам горещо.

Вижте и ревюто за книга първа от „Откровенията на Ририя“, „Конспирация за короната“, както и ревютата за „Хрониките на Ририя“ – „Короносната кула“ и „Розата и бодилът“

Ревюто е публикувано в Аз чета

Публикувано от

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s