konspiracia za koronata

Интриги и загадки в „Конспирация за короната”


Автор: Майкъл Дж. Съливан
Издателство: MBG Books
Година: 2012
Страници: 304
Оригинално заглавие: The Crown Conspiracy
превод от английски

„Конспирация за короната” на Майкъл Дж. Съливан поставя началото на поредицата „Откровенията на Ририя”, в която по следите на древна мистерия, приключения и загадки ще се впуснат двама необикновени крадци.

Ройс и Ейдриън са тандем, в който обединените им умения, им дават възможност да изпълняват необичайни и опасни поръчки, за всеки, който може да си плати. Въпреки че се опитват да останат в сянка и настрана от политиката и властта, съдбата ги поставя под светлината на прожекторите, когато несправедливо биват обвинени за убийството на краля на Меленгар. Спасени на косъм от екзекуция, те се отправят на пътешествие, което ще постави само началото на пъзела, а бъдещата история ще бъде рамкирана. konspiracia za koronata

Въпреки че романът е част от поредица, той може да се чете и като самостоятелна книга. Има своя развръзка и логичен край, но податките за по-голяма история и всичко, което тепърва има да се случи, едва ли ще ви оставят на мира, докато не подхванете и следващата книга и следващата, и така до края на поредицата.

Източниците на вдъхновение за част от идеите на Съливан са лесни за проследяване. Нифронската църква е подозрително близка до християнската, като препратките към католическата и православната църкви започват директно от наименованията, та чак до структурата.

„Конспирация за короната” е класическо фентъзи без да попада в клишетата, вземайки най-доброто от жанра и добавяйки свои собствени уникални елементи.

Ревюто е публикувано в Аз чета

Публикувано от

Един коментар за “Интриги и загадки в „Конспирация за короната””

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s