kofti karma

Кофти карма


Автор: Давид Зафир
Издателство: Ибис
Година:2011
страници: 268
Оригинално заглавие: Mieses karma

превод от немски
След изключителното удоволствие, което ми достави „Исус е влюбен в мен” на Давид Зафир, просто трябваше да прочета и другата негова книга „Кофти карма”. Не останах разочарована, въпреки че „Исус е влюбен в мен” ми хареса повече. В „Кофти карма”, Зафир отново третира темата за постъпките на хората и духовното израстване, но този път е избрал като основа будизма и учението за кармата. Както най-общо може да се обобщи, прави добро, за да ти се върне добро. Оказва се, че главната героиня Ким Ланге не е следвала този принцип и когато загива при най-нелепия инцидент (удря я мивка по главата от разбила се руска космическа станция), се налага да си понесе последствията. Заради постъпките си от човешкия си живот е преродена в мравка и трябва да натрупа добра карма, в този и следващите си животи, за да се изкачи по еволюционната стълбица. И така започва дългият и труден път на Ким по пътя на духовното израстване. Нейн спътник в приключенията й, става не кой да е, а преродената мравка Казанова. Очевидно и това да обичаш мнoго жени, не носи добра карма :). bad karma
Давид Зафир разглежда доста експлоатираната тема за това, кое е наистина важно в живота, поставянето на кариерата пред семейството, безскрупулността в преследването на поставената цел и прочее. Но това което отличава книгата от други книги и филми и я измъква от баналното, е наистина чудесното чувство за хумор и прераждането на Ким в други форми на живот. Сериозно, никога отново няма да погледна на мравките или морските свинчета по същия начин. И се надявам да не съм натрупала лоша карма, задето избивахме мравките, когато лятото бяха нападнали кухнята.
Понякога е хубаво да си припомняме, кои са важните неща в живота и предполагам всеки ще се замисли спрямо неговото слабо място. Със сигурност „Кофти карма” ще ви накара да преразгледате приоритетите си и струва ли си да отделяте толкова време и мисли за някои наглед „значителни” неща.
Рево на „Исус е влюбен в мен“ може да видите тук
Ревюто е публикувано в Аз чета

Реклами

Публикувано от

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s