isus e vlyuben v men

Исус е влюбен в мен


Автор: Давид Зафир
Издателство: Ибис
Година: 2011
страници: 260
Оригинално заглавие: Jesus liebt mich
превод от немски

„Исус е влюбен в мен” на Давид Зафир е една забавна, остроумна и хаплива история, която ще ви накара да се замислите за смисъла на живота, смъртта, вярата, свободната воля и защо ни се случват нещата, които ни се случват. Хубаво е да сте запознати с писанията в Стария и Новия завет или поне да имате бегла представа, за какво иде реч там, тъй като все пак един от главните герои е самия Исус, син Божи, и авторът доста често препраща към текстове и събития от Библията. Хуморът и закачките с християнската религия ми напомняха донякъде на тези на Марк Твен от „Писма от земята”, но със съвременно звучене: „Извадих от чантата си Библията и докато легнала търсех Проповедта от планината – тази Библия наистина имаше нужда от съдържание – се спирах на разни други пасажи, при което научих, например, че „Шеба” не е само храна за котки и какъв точно грях е извършил Онан (в тази Библия имаше повече секс и крими сюжети, отколкото по RTL2).” jesus-liebt-mich
Започнах романа, очаквайки една смешна история, но колкото повече четях, толкова повече пластове се разкриваха пред мен и ме караха да се замисля. Наглед историята е като взета от типичните за чиклита сюжети, главната героиня Мари е на 35 години, пълничка и неуспяла професионално. Притисната от биологичният си часовник тя е приела да се омъжи за приятеля си Свен, в когото не е истински влюбена и когото изоставя пред олтара. Междувременно обаче се оказва, че ще настъпи денят на Страшния съд и Исус отново броди по земята. И то не къде да е, а като майстор дърводелец, точно в къщата на бащата на Мари. Иииии колкото и неочаквано да изглежда Мари и Исус се влюбват. Както вече писах досущ като в сюжет за чиклит, само че с Божествена намеса, буквално. Но всъщност с това започва и сериозната част, защото когато Мари се убеждава, че това наистина е Христос и идва денят на Страшния съд, тя трябва да намери начин да докаже, че хората са израснали духовно и могат да се променят към по-добро, при това започвайки от себе си. Така и се налага да започне да се държи като възрастна, да се помири с родителите си и да започне да поема отговорност за постъпките си.
Препоръчвам горещо тази книга и освен, ако не сте изключително религиозни, то със сигурност няма да останете разочаровани.
Романът на Зафир е екранизиран в Германия и можете да видите трейлъра на филма

Реклами

Публикувано от

2 коментара към “Исус е влюбен в мен”

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s