Svatovnikut ot Perigor

Сватовникът от Перигор


Автор: Джулия Стюарт
Издателство: Кръгозор
Година: 2010
страници: 292
Оригинално заглавие: The Matchmaker of Périgord
превод от английски

Ако ви се наложи да потърсите услугите на сватовник, вероятно си представяте, че ще бъдете поканени в изискван офис, а срещу вас ще седи достолепна дама в класически костюм. Доста клиширана и може би донякъде наложена представа от холивудските филми, но на мен това са ми първите асоциации, когато си мисля за Агенция за запознанства. Гийом Ладусет, сватовникът от Перигор, със сигурност не отговаря на описанието по-горе. Да започна с това, че той е бръснар, е вече бивш бръснар, който е решил да смени попрището, след като по-голяма част от клиентите му вече са плешиви и работа за него няма. Гийом е един от 33-те жители на малко селце в Южна Франция с романтичното име Амо сюр Бел. Но ако нещо липсва в Амор сюр Бел, то това именно е любовта. Затова и Гийом Ладусет решава да помогне на себе си и своите съселяни, като стане местния сватовник. Само че усилията му водят до повече объркване и нелепи ситуации, отколкото до желания резултат. Клиентите му са в застаряваща възраст, имат странни навици и повечето не въплащават идеята за романтична любов а ла Ромео и Жулиета. Както казва самия Гийом: „Не всеки се влюбва моментално. Любовта е като доброто касуле, трябват време и постоянство. Някои парченца са вкусни, докато други може да бъдат гранясали и да те стреснат. Може дори да срещнеш някоя изненада като малко зелено копче, но трябва да изядеш цялото блюдо.”
Любовта ще завитае във въздуха на Амор сюр Бел и ще промени живота на колоритните му обитатели. Всичко това ще бъде поднесено с апетитни ястия, хубаво вино и много френски сладки (ммм които са божествени и ти се иска да ги изядеш).
„Сватовникът от Перигор” е идеалното лятно четиво и след като прочетете книгата ще ви се прииска да посетите този край на Франция, който наистина е толкова живописен, колкото е описан в книгата.

Публикувано от

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s